Videoconsult Fysiotherapie

Online videoconsult Fysiotherapie      

Ik maak gebruik van Online Consulten Fysiotherapie middels de applicatie Physitrack (https://www.youtube.com/watch?v=wOylWU0-mO8 )

Een videoconsult kunt u aanvragen als er omstandigheden zijn dat u niet naar de praktijk toe kan komen en dat behandelen aan huis ook niet kan plaatsvinden ( bijvoorbeeld bij coronabesmetting). Een videoconsult wordt door uw zorgverzekering vergoed als 1 behandeling.

Tijdens een videoconsult heb ik contact met u via beeld op een pc, tablet of smartphone. Daarmee kan ik u goed advies geven over de therapie en oefeningen toesturen waarmee u meteen aan de slag kunt gaan. U krijgt via de PhysiApp een oefenprogramma met instructiefilmpjes. De database van Physitrack bevat ongeveer 2200 oefeningen, op het gebied van mobiliteit, kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen voor het hele lichaam. Op deze manier wordt een programma op maat gemaakt. Bij elke oefening kunt u uw pijnscore aangeven en feedback geven op de oefening. Dit kan zijn: " ik heb het gevoel dat het niet mijn rug ontspant". Ik krijg dit te zien in mijn programma en kan daar weer een advies in geven. Voor een consult is 30 minuten gepland, dus ik kan ook al uw vragen beantwoorden.

Uw vraag kan zijn: Wat heb ik, hoelang gaat het duren, wat moet ik doen, wat is de oorzaak? Maar ook: Wat zijn de gevolgen voor mijn bezigheden, hoe werk ik aan herstel?

Mijn werkwijze

Ik zal een zo goed mogelijke specifieke fysiotherapeutische diagnose proberen te stellen. Dat lijkt misschien raar via zorg op afstand, maar toch is het verrassend goed mogelijk. Veel klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, worden herkent aan het verhaal dat u vertelt. Door te vragen naar specifieke aspecten van uw klacht wordt een patroon herkent, waarop ik gericht advies en oefeningen kan geven.  

Ik plan samen met u contactmomenten om te evalueren.  Daarin kijk ik hoe het herstel verloopt, wat voor adviezen nodig zijn, of de oefeningen aangepast moeten worden, er nieuwe oefeningen nodig zijn en vragen kan beantwoorden die betrekking hebben op uw herstel. 

Voordelen Online Fysiotherapie:

Uw persoonlijk behandelplan wordt samengesteld.

U ziet per dag welke oefeningen u moet doen.

Door het instructiefilmpje weet u hoe u de oefeningen moet uitvoeren.

Het oefenprogramma houdt uw vorderingen bij die u kunt inzien.

Ik kan uw vorderingen online monitoren.